چرا مردم هنگام فکر کردن به بالا نگاه می کنند؟
زمان کنونی: ۹-فروردين-۰۳, ۰۶:۵۴ عصر
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: soelda
آخرین ارسال: soelda
پاسخ ها 1
بازدید 6702

ارسال پاسخ  ارسال موضوع 
چرا مردم هنگام فکر کردن به بالا نگاه می کنند؟
نویسنده پیام
کاربر پیشرو
*

وضعيت : آفلاین
ارسال‌ها: 68
تاریخ عضویت: فرو ۱۳۹۳

اعتبار: 2
محل سکونت
تبریز

ADSL-256 Kb/S
بازي مورد علاقه
همه چیز♥
تیم محبوب
حالت من

سپاس ها 3
سپاس شده 42 بار در 41 ارسال

سطح: 7
اعتبار: 3 / 153
مهارت: 22 / 4,481
تجربه: 15 / 100

ارسال: #1
چرا مردم هنگام فکر کردن به بالا نگاه می کنند؟
[font=Tahoma][/font]

[url=http://www.puria100.blogfa.com/post-64.aspx][/url] [/B]
پزشکان عادت ناپسندی دارند: وقتی نکته مشکلی را با آنان در میان می گذارید، به شما می گویند «نمی دانم». بیشترین تحقیق علمی و پزشکی روی عناوینی صورت می گیرد که به نظر می رسد به حل مشکلات روزانه کلینیک ها کمک می کنند. این که چرا مردم به هنگام فکر کردن به بالا نگاه می کنند، ظاهرا امری حیاتی و مهم نیست.
اما جالب است که برخی از روان شناسان جدی، این نکته را مهم دانسته و برای آن پاسخی یافته اند. جالب تر آن که برای این نظریه خود کاربردی بسیار علمی نیز یافته اند. این روان شناسان به زبان شناسان اعصاب مشهورند.
زبان شناسان اعصاب معتقدند بسیاری از مشکلات ما در کنش متقابل انسانی، از شنوندگانی ناشی می شود که چارچوب داوری و ملاک و معیار کسانی را که با آنان حرف می زنند، درک نمی کنند. زبان شناسان اعصاب متوجه شده اند که بیشتر مردم دلشان می خواهد زندگی را عمدتا از درون تنها یک حس مسلط – معمولا بینایی، شنوایی یا لامسه – ببینند. در مورد سوی گیری های حسی هر فرد، سر نخ های بسیاری وجود دارد. آشکارترین این سر نخ ها واژه هایی است که هرکس برای بیان افکار یا احساسات خود انتخاب می کند. دو نفر با سوی گیری های حسی متفاوت برای بیان یک منظور ممکن است از فعل ها، صفت ها و قیدهای کاملا متفاوت بهره بگیرند. مثلا فردی که سوی گیری شنوایی دارد، ممکن است بگوید: «حرف هایتان را می شنوم، اما از آهنگ صدایتان خوشم نمی آید.» فردی که سوی گیری بینایی دارد ممکن است بگوید: «منظورتان را می فهمم، اما فکر می کنم موضع گیری شما مثل روز روشن است.» فردی که حس مسلط او لامسه است ممکن است بگوید: «نسبت به آنچه می گویید احساس خوشی دارم اما انگار کلمه های شما با موضع گیری واقعی شما ارتباط چندانی ندارد.»
روان شناسانی که آموزش زبان شناسی اعصاب دیده اند، دریافته اند که در صورت تعیین و تشخیص حس مسلط مراجعان خود (که به سیستم بازنمایی بیمار می گویند)، خیلی بهتر می توانند آنان را یاری کنند. در این جا هر سه عبارت فوق یک معنی دارند: «شما را درک می کنم اما کلمه های شما احساساتتان را لو می دهند.» زبان شناسان اعصاب کلمه های منتخب خود را مطابق با سیستم بازنمایی بیمارشان انتخاب می کنند. آنان دریافته اند که جلب اعتماد بیمار و خلق رابطه ای کلامی بین روان شناسان و بیمار، موفقیتی شایان توجه است. هر احساسی که از جنبه ی تصویری قابل بیان باشد، از جنبه ی شنوایی و لامسه نیز قابل بیان است. بنابراین به جای آن که بیماران به نزد روان شناسان بروند، روان شناسان نزد آنان می روند. این مطلب به حذف زبان، به عنوان مانعی در برقراری ارتباط، کمک می کند.
بیشتر مردم هنگام جستجوی پاسخ پرسشی که از آنان شده است، از یکی از این سه حس مسلط استفاده می کنند. اگر از سه نفر بپرسید شماره تلفن منزل آنها به هنگام دوازده سالگی شان چند بوده است، ای بسا از سه حس مسلط بینایی، شنوایی و بساوایی خود استفاده کنند. یکی سعی می کند شماره تلفن را در ذهن خود تصور کند، دیگری سعی می کند صدای رقم ها را به هنگام شماره گرفتن به یاد بیاورد، و سومی سعی می کند به حس لامسه ی خود به هنگام شماره گیری مراجعه کند. دقت کنید که هر سه نفر سعی دارند تصویر، صدا و احساسی مربوط به گذشته را به خاطر بیاورند. با این همه، گاه تصویرها، صداها و احساسات نو هم به میان کشیده می شوند. زبان شناسان اعصاب متوجه شدند که هم می توانند سیستم بازنمایی عملی مراجعان خود را تشخیص بدهند و هم ÷یش از آن که بیمارانشان لب به سخن بگشایند – با مشاهده حرکات چشمان آنان – بفهمند که آیا در حال ساختن تصاویر نو هستند یا دارند گذشته ها را به یاد می آورند.
حرکات چشم اکنون تدوین و تنظیم شده است. براساس هفت نوع حرکت پایه ای چشم مشخص شده است که هر یک با به کارگیری یکی از اعضای حسی ویژه مطابقت دارد. دقت کنید که این «نشانه های بینایی» ویژه افراد راست دست هستند. چشمان چپ دست ها معمولا در جهت مخالف راست دست ها حرکت می کنند. به علاوه عناوین «چپ - راست»، به جهت محل دید بیننده اشاره می کند.


جهت حرکت چشم فرایند تفکر بالا – راست در حال به یادآوری تصویرها در ذهن بالا – چپ در حال ساختن تصویرهای نو در ذهن مستقیم – راست در حال به یاد آوردن صدای کلمه ها مستقیم – چپ در حال ساختن صداها یا کلمه ها (نو) پایین – راست در حال به یاد آوردن صدای کلمه ها (اغلب به آن «گفتگوی درونی» می گویند.) پایین – چپ در حال به کارگیری حس بساوایی (که می تواند شامل حس بویایی و چشایی هم باشد.)
یک نوع دیگر از حرکات چشم یا در واقع «بی حرکتی» چشم را هم باید ذکر کرد. ممکن است از کسی چیزی بپرسید و او بدون آن که چشمانش را حرکت بدهد یا آن ها را به نقطه خاصی متمرکز کند، به روبرو خیره شود. معنی این رفتار آن است که شخص در حال دست یابی تصویری به اطلاعات است.
موارد بالا را روی دوستان خود آزمایش کنید. عملی است. البته موارد استثنا و پیچیده زیاد است و پیچیده زیاد است، اما آنچه گفته شد خلاصه ی بسیار ساده ایاز روش شناسی زبان شناسان اعصاب است. مثلا اگر از کسی بخواهید ظاهر نخستین دوچرخه اش را به یاد بیاورد، باید منتظر حرکت چشم او به بالا و به سمت راست باشید. با این همه اگر آن شخص در حال تصور و تجسم دوچرخه اش در محلی که اکنون شما هستید – یعنی در حال ساختن تصور نویی از شیئی کهنه – باشد، ممکن است چشمانش به بالا و سمت چپ حرکت کنند. بهترین راه برای اطلاع از درستی حدس شما آن است که از دوستتان بخواهید چگونگی تجسم دوچرخه اش را برایتان بیان کند.
زبان شناسی اعصاب عرصه ای نو است که هنوز به طور گسترده آزمایش نشده است با این همه بسیار جذاب و جالب است. بیشتر آن چه در این مورد آمد، از تحقیق ریچارد بندلر و جان گریندر گرفته شده است. در صورت علاقه به مطالعه بیشتر می توانید به کتاب Frogs into Princes مراجعه کنید.
اما به اصل نکته برگردیم. چرا مردم هنگام فکر کردن به بالا نگاه می کنند؟ لا توجه به نتایج آزمایش های ما روی دوستانمان، مردم در اکثر اوقات سعی می کنند پرسش ها را به روش یاد آوری تصویری پاسخ بدهند.
۲۵-فروردين-۹۳ ۱۰:۴۶ عصر
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط Admin
آگهی
ارسال پاسخ 


Bookmarks

چه کسانی کسی از این موضوع دیدن کردن
5 کاربردرحال خواندن این موضوع:
Admin (۲۶-فروردين-۹۳, ۰۵:۵۶ عصر)، soelda (۲-خرداد-۹۳, ۰۸:۳۹ صبح)، علی ali (۲۱-فروردين-۹۴, ۱۱:۴۶ عصر)، hamidxxc (۲۵-مرداد-۹۵, ۰۸:۰۷ صبح)، cookiemonster1234 (۱۵-خرداد-۹۹, ۱۰:۵۸ عصر)

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

Powered by MyBB © 2002-2020
Persian Translation by MyBBIran.com ,My-bb.ir